SZEKERES PÁLINKA

A mézédes alföldi gyümölcsök eszenciája

Adatvédelmi nyilatkozat, cookie tájékoztatás

A webáruház üzemeltetője kötelezettséget vállal arra, hogy személyes adatokat csak a www.szekerespalinka.hu webáruházból történő vásárlás, hírlevél küldés, nyereményjáték lebonyolításához szükséges mértékig és időtartamig tárol és dolgoz fel.

Adatainak megadása önkéntes. Ha a kért személyes adatokat a részünkre megadja, ezzel hozzájárul ahhoz, hogy ezeket az adatokat a webáruház üzemeltetője, kizárólag az Ön azonosítása és a www.szekerespalinka.hu webáruházból való vásárlás, rendelés teljesítése, hírlevél küldés, nyereményjáték lebonyolítása céljából kezelje.

Az üzemeltető egyúttal kötelezettséget vállal arra, hogy a tudomására jutott személyes adatokat harmadik személy részére semmilyen körülmények között nem adja át.

Az üzemeltető adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
  • A személyes adatok kezelése vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 1995. október 24-i 95/46/EK irányelve;
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
  • A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény;
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

Az üzemeltető egyúttal kijelenti, hogy adatkezelési gyakorlatában minden esetben a fenti jogszabályok rendelkezéseinek a betartásával jár el.

Az adatkezelő adatai, adatkezelési nyilvántartási száma, ügyfélszolgálat elérhetősége az impresszumban található.

Adatfeldolgozók adatai

Adatfeldolgozást végző személy neve, elérhetősége:

DPD Hungária Kft.
Székhelye, levelezési címe: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. b. ép.
Cégjegyzékszám: Cg.01-09-888141
Adószám: 13034283-2-42.
NAIH-szám: NAIH-80728/2014.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az üzemeltető fenntartja a jogot további adatfeldolgozó igénybevételére, melynek személyéről legkésőbb az adatfeldolgozás megkezdésekor ad egyedi módon tájékoztatást.

Adatkezelés célja, módja, kezelt adatok köre

Az adatkezelés célja a szekerespalinka.hu webáruházában történő regisztráció és vásárlás dokumentálása, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, a megrendelések teljesítése, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, direktmarketing tartalmú megkeresések az aktuális információkról, ajánlatokról.

Az adatkezelő a felhasználó által megadott, egyedi azonosítást lehetővé nem tevő adatok feldolgozásával szolgáltatásai fejlesztése érdekében vásárlói statisztikákat készít.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez. Amennyiben nem saját személyes adatait adja meg, az Ön, mint adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Regisztráció és vásárlás a weboldalon

A weboldalon való vásárlás nem kötött regisztrációhoz, a regisztráció lehetősége önkéntes. A regisztráció és a vásárlás során megadott adatok a vásárlás, postázás és számlázás céljából szükségesek. (számlázási és szállítási adatok: név, e-mail, cím, telefonszám, cégek esetén adószám) Az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítését követően 30 napon belül törlésre kerülnek.

Kapcsolatfelvétel

Honlapunkon a felhasználóinknak kapcsolatfelvételi szándék esetén űrlapot kell kitölteniük. A kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése során hozzánk eljutott információkat szigorúan bizalmasan kezeljük, azokat a legteljesebb körültekintéssel óvjuk az illetéktelenektől. Harmadik félnek való kiadásuk csak abban az esetben történhet meg, ha arra bennünket jogszabály kötelez.

Azokat az információkat, amelyek a felhasználók egyedi elérésére alkalmasak (mint például az e-mail címeket és telefonszámot) csakis a kapcsolatfelvételi célra vesszük igénybe. A felhasználó által megadott e-mail címre marketing célból a jövőben üzenetet nem küldünk, direkt telemarketinges megkereséssel nem élünk. A felhasználói aktivitással kapcsolatos IP cím információkat szerverünk naplózási céllal 72 órán át tárolja, majd azok automatikusan törlődnek.

Hirlevél

Az üzemeltető az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú elektronikus levelet, személyre szóló ajánlatokat küld a hirlevél feliratkozók részére. A hirlevél küldés csak az érintett kifejezett és önkéntes hozzájárulása alapján lehetséges. A felhasználó hozzájárulása visszavonásig érvényes. 

Látogatói adatok

A honlap látogatása során a látogatói adatok rögzítésre kerülnek a szolgáltatás működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása céljából.

Az adatokat a weboldal látogatásától számított 30 napig kezeljük. 

A weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását, mint külső szolgáltató, a Google Analytics szervere biztosítja. Az adatkezeléssel kapcsolatban bővebben a www.google-analytics.com oldalon lehet olvasni.

Honlapunkon Facebook pixel kódot alkalmazunk, melynek segítségével a Honlap látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni. Bővebben: http://hu-hu.facebook.com/help/cookies/

Jogorvoslat lehetőségek

1. Az üzemeltető ügyfélszolgálata

Ügyfélszolgálatunkon bármikor - azonosítása után - tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak módosítását, illetve törlését.

Az érintett kérelmére az üzemeltető, mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül közérthető formában – az érintett erre irányuló kérelmére írásban – adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az üzemeltető költségtérítést állapít meg.

Az üzemeltető az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

2. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz lehet fordulni, amennyiben jogorvoslattal kíván élni.

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 1 391 1400
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie tájékoztatás

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. A Szekeres Pálinka az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat- a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól és így, javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint kényelmesebbé tegye a honlap egyes szolgáltatásait. 

A cookie-k használatára azért van szükség, hogy a felhasználói élményt az oldal használata során javítsuk. Néhány ilyen, általunk használt cookie az egyes szolgáltatások működéséhez nélkülözhetetlen, vannak, amelyek információt, statisztikát gyűjtenek a weboldal használatáról, így kényelmesebbé tehetjük a böngészést. Vannak cookie-k, amelyek átmenetileg működnek, és a böngésző bezárása után eltűnnek, de tartósak is megtalálhatók köztük, amelyek a számítógépeden tárolódnak. Vannak helyi cookie-k, amelyek egy időszakosan megjelenő tartalomhoz kapcsolódnak, és az adott időszak ideje alatt találhatóak meg az oldalon. Vannak cookie-k, amelyek az oldal működéséhez elengedhetetlenek, és vannak, amelyek teljesítményt illetve felhasználói élményt növelnek.

A cookie-k célja, hogy javítsák a szolgáltatások minőségét, a következő módokon:

  • Néhány speciális szolgáltatás, például a hibás űrlap kitöltés során helyesen megadott adatok megjegyzése, hogy így a felhasználónak ne kelljen ismét begépelnie a helyes adatokat, ez a szolgáltatás nem működhetne ezek nélkül a cookie-k nélkül.
  • Olyan szolgáltatások engedélyezésével, melyek felismerik a böngészésre használt eszközt, így a látogatónak nem szükséges többször is megadnia ugyanazokat az információkat egy feladat során.
  • Mérik, hogy hány ember, milyen időtartományban, milyen földrajzi helyről tekinti meg a honlapot, azért, hogy biztosítani tudjuk a honlapunk optimális teljesítményéhez szükséges kapacitást.
  • Adatokat elemeznek, hogy segítsenek számunkra megérteni, az emberek hogyan használják honlapunkat, hogy tovább fejleszthessük a felhasználói élményt.

Amennyiben a cookie-k (sütik) elhelyezéséhez Ön nem járul hozzá, abban az esetben kérjük, hagyja el a Szekeres Pálinka honlapját, vagy a cookie-k elhelyezését korlátozhatja vagy tilthatja a saját böngészőjében elvégzett beállításokkal. Ebben az esetben ez bizonyos szolgáltatások igénybevételét korlátozhatja vagy megakadályozhatja. Ha látogatása során Ön mellőzi a cookie-k használatát, tudnia kell, hogy a néhány funkció és oldal egyes elemei nem fognak az elvártaknak megfelelően működni.

Ha a számítógépén már megtalálható cookie-k közül szeretne törölni, kattintson a böngészőben található "Súgó" menüpontra és kövesse a böngésző szolgáltatójának utasításait! Még többet megtudhat a cookie-król, azok törléséről és irányításáról a www.aboutcookies.org weboldalon!

Látogatottsági statisztika

Jelen weboldal a Google Inc. („Google”) Google Analytics nevű webanalitikai szolgáltatását használja. A Google Analytics úgynevezett „sütiket” (cookies), az Ön számítógépén tárolt szövegfájlokat alkalmaz, amelyek a weboldal használatának elemzését teszik lehetővé.

A süti által generált, a weboldal használatára vonatkozó információkat (beleértve az Ön IP-címét) a Google Egyesült Államokbeli szervereire továbbítják és ott tárolják.

A Google ezeket az információkat felhasználja a weboldal Ön által történő használatának kiértékelésére, a weboldalon végrehajtott tevékenységekről készült jelentéseknek a weboldalak üzemeltetői részére történő összeállítására, valamint a weboldalon végrehajtott tevékenységekkel és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A Google ezeket az információkat adott esetben harmadik felek részére is kiadhatja, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy amennyiben a harmadik fél a Google megbízásából ezeket az adatokat feldolgozza. A Google semmilyen esetben sem társítja az Ön IP címét a Google birtokában lévő más adatokkal. Böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával Ön visszautasíthatja a sütik használatát, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben Ön valószínűleg nem használhatja teljes mértékben a weboldal összes funkcióját. Jelen weboldal használatával Ön elfogadja a Google által Önről gyűjtött adatok feldolgozását a fentebb leírt módszer és rendeltetés szerint.

A Google Inc. adatvédelmi irányelveiről az alábbi hivatkozáson talál bővebb információt: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

Honlapunkon Facebook pixel kódot alkalmazunk, melynek segítségével a Honlap látogatóinak a Facebook-on a Szolgáltató hirdetéseket tud megjeleníteni. Bővebben: http://hu-hu.facebook.com/help/cookies/