SZEKERES PÁLINKA

A mézédes alföldi gyümölcsök eszenciája

Prémium kisüsti pálinkák

A név, hogy kisüsti magáért beszél... mit is jelent ez?

Régi tradícionális eljárás. Dupla falu rézüstben kétszer főzött és fával tüzelve.

Az üst maximum 1000 literes lehet. Ez a kisüsti pálinka definíciója. Persze rövidítve, de a lényeg a fontos. És persze a cefre készítés, ami legalább annyira fontos, mint a pálinka főzése.

Csak kiváló minőségű, kellőképp érett gyümölcsöt használunk. A cefre erjedése ellenőrzött körülmények között történik. Sokan arra esküsznek – és ebbe a csoprtba tartozunk mi is , hogy igazán jó minőségű pálinka csak kisüsti módszerrel készíthető.  Persze kellő szakértelem kell hozzá, ami az elő- és utópárlatok szétválasztásában nyilvánul meg leginkább. A kétszer főzött kisüsti pálinkák jóval „hosszabb” ízűek, mint a modern (nem igazán magyaros módon) készített rokonai.

Aki Szekeres Pálinkát keres, készüljön a régi tradícionális módszerrel készült igazi magyar minimum 50%-os pálinkára, amelynek fogyasztása után ,még percek múlva is érezzük szánkban az utánozhatatlan gyümölcs eszenciáját.

Ebbe a kategóriába tartoznak az alábbi pálinkáink:

  • Irsai Olivér szőlő pálinka, 45%
  • Kiffer Körte, 50%
  • Birs, 50%
  • Szilva, 50%
  • Törköly, 50%
  • Jonathan Alma, 50%
  • Fürtös meggy, 50%
  • Cserszegi Szőlő, 50%
  • Málna, 45%
  • Vadszilva, 50%
  • Csipkebogyó (vadrózsa), 45%
  • Kajszibarack, 50%

IMG 8591